^Zpět na začátek
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Velké hokejové drama

V sobotu 26. listopadu se pro strachujovské hráče otevřelo 2. kolo Bystřické hokejové ligy. Proti našim zástupcům znovu nastoupili Sokoli Bystřice. V naší sestavě zaskočil za zraněného brankáře Honzu Šťastného kolega ze Žďáru Pavel Sáblík. Z technických důvodů byl zápas zahájen se čtvrthodinovým zpožděním, ale i tak se rozběhl ve vysokém tempu.
Úvodní třetina byla vyrovnaná. Naši sice inkasovali první gól, ale vzápětí se jim podařilo skóre vyrovnat, ba dokonce zvýšit na 1 : 2. I když se proslýchalo, že náš brankář 8 roků 'profesionálně' nechytal, předváděl v brance obdivuhodné zákroky. Nebýt častého vylučování, jistě by zápas měl velmi vysokou hodnotu. Vyloučenými hráči byli bohužel i naši, čehož soupeř dokázal lépe využít v podobě vstřelených gólů. Desetiminutový osobní trest pro Davida Prügera přinutil naše hokejisty pozměnit setavu, což mohlo také mít vliv na další průběh zápasu.
Zlomem v dosud docela 'ostrém' průběhu utkání byla tvrdá soupeřova rána, která zranila našeho zastupujícího brankáře a způsobila mu tržnou ránu nad obočím. Hra byla přerušena a naši zvažovali i o ukončení zápasu. Prvotní ošetření provedli spoluhráči na ledě a doprovodili kolegu do šatny. Pavel Sáblík se však nechtěl tak snadno vzdát a rozhodl se zápas dohrát. Po dohodě s rozhodčími se udělala technická přestávka pro údržbu ledu a možnost důkladnějšího ošetření.
Druhá půle utkání už nebyla tak agresivní, i když souboje u mantinelu občas zabolely. Našim se podařilo vstřelit už jenom jeden gól, takže zápas byl ukončen s výsledkem 6 : 3.

Copyright © 2013. Obec Strachujov Rights Reserved.


Facebook twitter skype